//Soluții pe timp de pandemie: cum să transformați un dormitor în birou?

Soluții pe timp de pandemie: cum să transformați un dormitor în birou?

Situația pandemică a obligat multe persoane să lucreze de acasă, prezintă câteva provocări interesante. Dacă ați decis în cele din urmă să vă mutați spațiul de birou de la masa din bucătărie într-un loc puțin mai privat, un dormitor de rezervă este o alegere excelentă.

Deși transformarea unui dormitor într-un birou are avantaje, renunțarea la camera de oaspeți poate fi totuși un sacrificiu. Cu unele planificări, totuși, există câteva soluții care vor permite unei camere aibă mai multe destinații. Totul se rezumă la planificarea strategică. Iată cum puteți trasforma dormitorul într-un spațiu intim pentru muncă:

Designul biroului la domiciliu

Eficiența este un factor extrem de important pentru a transforma un dormitor într-un birou. Cu cât vă puteți face mai eficient sarcinile de birou, cu atât veți simți mai puțin stres. Procesul de organizare poate fi neplăcut, dar în cele din urmă va avea efecte pozitive.

Cea mai bună abordare este golirea camerei și pornirea de la zero. Luați măsurători pentru a determina cel mai bun loc pentru a localiza obiecte mari, cum ar fi birouri, dulapuri cu dosare și mese de lucru. Faceți un desen al camerei, observând locația prizelor electrice, a ușilor și a orificiilor de ventilare. Dacă aveți un software de design interior sau vă simțiți confortabil folosind site-uri de proiectare online pentru a structura un aspect de birou virtual, puteți economisi timp (și muncă fizică) audiind diferite aranjamente de mobilier înainte de a vă stabili unul care funcționează.

Dormitoarele pot fi mici, astfel încât utilizarea spațiului într-un mod creativ vă va ajuta să profitați la maximum de zona pe care o aveți. Depozitați rechizitele de birou în dulap și profitați de spațiul vertical al camerei cu rafturi de perete pentru a ține cataloage și echipamente ușoare. Luați în considerare și utilizarea altor măsuri de economisire a spațiului, cum ar fi adăugarea unui birou cu o carcasă dedicată pentru depozitare verticală sau sertare care se deschid din lateral în loc să se tragă în lungime.

Deoarece colțurile sunt adesea spații subutilizate, gândiți-vă la instalarea unei unități de birou dedicate în colț în locul unui birou standard. Dacă aveți nevoie de o masă lungă, un birou de colț ar putea fi potrivit pentru dumneavoastră.

Biroul ar trebui să fie confortabil și funcțional. Alege scaun de birou dedicat, cu suport lombar. Un scaun care va sprijini spatele și gâtul și se va regla pentru a permite picioarelor să se odihnească pe podea este o necesitate, nu un lux. Investiți în lumini de birou, care oferă o iluminare bună pentru toate stațiile de lucru pe care le utilizați în mod regulat. 

Sfaturi pentru întreținerea biroului

Odată ce v-ați amenajat biroul în dormitorul pentru oaspeți, probabil veți dori să vă asigurați că veți menține încăperea intactă și vă veți putea acomoda rapid. Iată câteva sfaturi în acest sens:

  • Protejați covorul – Scaunul de birou poate reduce viața covorului. Instalați un tampon pentru scaun pentru o navigare mai ușoară și o protecție sporită.
  • Protejați aparatura electronică– Calculatorul, imprimantele , scanerele și alte electronice de birou sunt resurse importante, așa că aveți grijă de ele. Păstrați-le departe de lumina directă a soarelui, departe de curenți și de surse de căldură.
  • Respectați mediul înconjurător-  Dacă lucrați de acasă, probabil că economisiți deja benzină și vă reduceți amprenta de carbon. Continuați să lucrați oprind echipamentele electronice atunci când nu le utilizați. Conectați echipamentele auxiliare la o bandă de alimentare pe care o puteți opri pentru a elimina orice consum de energie în modul standby.
  • Creați un fundal atractiv-  – Dacă anticipați orice conferință video în viitor, luați în considerare spațiul pe care spectatorul îl va vedea de pe camera dumneavoastră. Faceți peretele din fața calculatorului mai atractiv vizual cu un tapet frumos, un poster sau rafturi de perete.