//Sfaturi pentru amenajarea băilor mici

Sfaturi pentru amenajarea băilor mici

S-ar putea să credeți că cu cât baia este mai mică, cu atât este mai dificilă amenajarea. Din fericire, puteți constata că alegerile inteligente de culori, corpuri de iluminat și mobilier pot face ca o baie mică să pară mai mare decât suprafața sa reală. Iată câteva modelități prin care puteți obține această senzație.

Culori deschise

De la vopsea de pereți la mobilier, cel mai bine este să evitați culorile închise și nuanțele contrastante într-un spațiu mic. „Optați pentru culori deschise – o schemă de culori monocromatică este cea mai bună variantă – astfel încât să nu vă simțiți ca într-o peșteră”, recomandă Joe Maykut, manager de produs la Sears Home Services. Pereții gri deschis, de exemplu, sunt foarte populari acum. Dacă preferați ceva mai multă culoare, luați în considerare alte opțiuni la modă, cum ar fi albastru deschis, alb cald și galben unt. Toate aceste culori merg bine asociate cu finisaje și dulapuri albe.

Prin alegerea celor mai deschise nuanțe dintr-o singură familie de culori pentru vopsea și mobilier, veți evita nuanțele puternice contrastante care pot face ca o încăpere mică să pară și mai mică. Alegerea culorii pardoselii în conformitate cu cea a pereților poate fi, de asemenea, o idee bună. Evitați însă să folosiți culori pe tavan; un alb de bază este cea mai bună alegere.

Adăugați o pată de culoare

Menținerea pereților și a finisajelor în culori deschise nu înseamnă că trebuie să renunțați în totalitate la culori. Maykut recomandă încorporarea de culori în baie prin accesoriile pe care le alegeți. Prosoapele roșii și un recipient de săpun într-o nuanță potrivită vor adăuga personalitate unei băi mici. Adăugați textură și culoare podelei cu un covor cu model. Dacă vă plictisiți de aspectul băii în timp, această strategie face schimbarea foarte ușoară: tot ce trebuie să faceți este să vă schimbați textilele și accesoriile pentru a crea un aspect cu totul nou.

Oglinzi

Cu cât există mai multă lumină care se reflectă într-o baie, cu atât aceasta va părea mai mare. Cel mai ușor mod de a obține acest efect este prin folosirea oglinzilor. „De fiecare dată când aveți ocazia să puneți o oglindă pe perete, selectați-o pe cea mai mare care se potrivește”, spune Maykut. „Va crea iluzia unei camere mai spațioase”.

Uși glisante

Ușile standard limitează spațiul de depozitare din încăperi. În încăperile mici unde orice spațiu este important, puteți opta pentru uși glisante. Acestea sunt neintruzive, glisându-se pe perete. Dacă remodelați o baie principală, aveți, de asemenea, opțiunea de a instala o ușă glisantă cu un panou de sticlă mat, care va deschide vizual zona chiar mai mult.

Regândiți spațiul de stocare

Nu pare să existe niciodată suficient spațiu pentru tot ceea ce vreți să stocați în baie, așa că începeți prin a analiza ceea ce trebuie depozitat acolo. Păstrați doar elementele esențiale, iar produsele extra, cum ar fi prosoape de rezervă, articole de curățare sau hârtie igienică suplimentară pot fi mutate într-un hol sau un dulap din apropiere.

De asemenea, o soluție creativă pentru câștigarea spațiului este alegerea unui blat personalizat. Maykut sugerează „extinderea unei margini înguste de blat de-a lungul peretelui din spatele toaletei”. Acest spațiu altfel irosit este potrivit pentru a depozuta articole de toaletă.

Optați pentru sticlă

În timp ce o ușă de duș din sticlă texturată oferă un pic de intimitate, o ușă de duș din sticlă transparentă transformă dușul într-o extensie a băii. Dacă planurile dumneavoastră de renovare vă permit, luați în considerare schimbarea căzii cu o cabină de duș și optați pentru un duș cu pereți laterali din sticlă, precum și o ușă din sticlă transparentă.