//Idei și tendințe pentru designul bucătăriilor în 2021

Idei și tendințe pentru designul bucătăriilor în 2021

În timp ce familiile de pretutindeni  petrec mult mai mult timp împreună acasă, bucătăriile nu mai sunt doar zone în care preparăm și pregătim alimente. Ca atare, tendințele în ceea ce privește bucătăriile se schimbă și ele. Iată principalele trenduri în 2021, potrivit houseace.com:

Robinete high-tech

În primul rând, este vorba de robinetele care distribuie apă fierbinte tot timpul, ceea ce este perfect pentru a face o cafea sau un ceai rapid în timpul unui apel Zoom. De fapt, aceasta este o tendință care a fost cel mai probabil stimulată de oamenii care lucrează la distanță, care își  doresc apă fierbinte la cerere, fără a se complica.

În al doilea rând, robinetul touchless a fost popularizat anul trecut în special datorită conștientizării sporite a importanței igienei, combinată cu dorința funcționalității. Aceste robinete necesită o întreținere ușoară și reprezintă o schimbare ideală în 2021 pentru bucătăria multora dintre noi.

Chiuvete distinctive

Cea mai puternică tendință în 2021 va fi cu siguranță chiuveta remarcabilă, care ocupă locul central în bucătărie. Pur și simplu puteți incorpora detalii neașteptate pentru a ajuta chiuveta să iasă în evidență. Gândiți-vă la chiuvete mai profunde cu tonuri mai întunecate, finisaje din bronz mat sau aurii viu colorate.

Acesta poate fi un alt upgrade simplu de instalat în bucătăria dumneavoastră, deoarece este destul de des o treabă ușoară să schimbi o chiuvetă de bucătărie fără a fi nevoie să remodelezi întregul spațiu. Cu toate acestea, dacă există diferențe de lățime sau adâncime, este posibil să ai nevoie de un profesionist care să gestioneze modificările.

Zone interactive de divertisment

Este posibil ca zonarea să devină o tendință definitorie în următorul deceniu, aceasta înlocuind proiectul în plan deschis. Acest fenomen păstrează senzația spațioasă de plan deschis prin crearea unor zone distincte care pot fi deschise folosind pereți mobili, mobilier, dulapuri sau plante. Aceste nișe sunt cruciale atunci când intenționezi să îmbunătățești designul bucătăriei. Bucătăria este un spațiu pe care probabil îl dorești deschis și interactiv, astfel încât să poți găti și mânca în timp ce socializezi cu prietenii.

Și pe măsură ce tot mai mulți proprietari își proiectează bucătăriile astfel încât să fie conectate cu camera alăturată sau chiar cu spațiul exterior al unei terase, fiecare zonă poate fi extinsă la nevoie, indiferent dacă este destinată distracției, gătitului sau relaxării.

Suprafețe întunecate

O tendință în renovarea bucătăriilor care a căștigat populare este utilizarea suprafețelor întunecate. Blaturile  de bucătărie întunecate pot fi puse în contast prin culori luminoase și mobilier mai deschis, fiind o modalitate ușoară de a crea un sentiment de rafinament și lux. În plus, combinând gri și negru întunecat cu finisaje texturate și lemn, puteți adăuga un farmec rustic în bucătăria dumneavoastră.

Stil minimalist

Proiectele minimaliste în renovarea bucătăriilor vor deveni și ele centrale în acest an. Spațiul liniștitor creat de o abordare minimalistă crează un aspect contemporan ușor de realizat. Prioritizarea practicității este cheia. Această abordare poate duce chiar la un cost mai mic de renovare a bucătăriei. De asemenea, materialele de înaltă calitate care aduc linii puternice spațiului sunt la fel de importante ca și funcționalitatea atunci când vine vorba de crearea unui spațiu minimalist.

Stil industrial

Când vine vorba de idei de design pentru bucătării, stilul industrial este pe primul loc pe lista esteticii moderne. Utilizarea materiilor prime bogate în textură și tonuri a câștigat popularitate și va continua să facă acest lucru de-a lungul anului 2021. Finisajele de beton, precum și metalele, oferă un design și finisaj cu adevărat unice. Încadrarea metalică este un element atrăgător în designul bucătăriilor, care continuă să crească în popularitate și poate fi o opțiune excelentă pentru încorporarea rafturilor deschise. Finisajele metalice pot fi aplicate până la picioarele mesei și robinete etc., pentru a crea un aspect coeziv satisfăcător.