//Ghid de cumpărare: 7 sfaturi pentru a alege cea mai potrivită canapea

Ghid de cumpărare: 7 sfaturi pentru a alege cea mai potrivită canapea

Alegerea unei canapele este o decizie importantă de amenajare. O mare parte a activității tale de acasă se concentrează în jurul acestei piese de mobilier. Așadar, iată câteva sfaturi pentru a alege o canapea potrivită pentru tine:

Ia în considerare stilul tău de viață

Înainte de a alege o anumită canapea, gândește-te la stilul tău de viață și la cerințele pe care le ai de la o canapea în viața de zi cu zi. Dacă ai o familie mare, o canapea secțională ar putea fi cea mai bună alegere pentru tine. Dacă ai animale de companie sau copii, poate fi o idee bună să optezi pentru tapițerie din țesături rezistente la pete. Dacă relaxarea și confortul sunt în partea de sus a listei, poate dorești să te uiți la canapele cu recliner sau extensibile.

Determină orientarea canapelei

Un alt element pe care trebuie să îl decizi înainte de a merge la cumpărături este modul în care intenționezi să orientezi canapeaua în spațiu. Vei așeza canapeaua la perete sau va fi poziționată în centrul camerei? Dacă ești în căutarea unei canapele secționale, unde dorești să fie piesa de colț? Cunoașterea acestor detalii te va ajuta să elimini orice opțiuni care nu se încadrează în cerințele tale.

Măsoară dimensiunile

Nu poți măsura niciodată de prea multe ori! O mulțime de erori pot fi făcute în acest pas al procesului, așa că asigură-te că știi exact ce dimensiuni trebuie să aibă canapeaua – inclusiv lungimea, înălțimea și lățimea. De asemenea, este important să măsori ușile și holurile, deoarece, deși o canapea poate avea dimensiunea perfectă pentru camera de zi, este posibil să nu încapă pe ușă sau prin spațiile mici din casă.

Fii selectiv cu tipul de tapițerie

Alegerea țesăturii de tapițerie sau a tipului de piele potrivit pentru stilul tău de viață este vitală. Așa cum am menționat anterior, dacă ai animale de companie sau copii mici, este înțelept să optezi pentru o selecție de țesături rezistente. De asemenea, este esențial să te informezi în legătură cu calitatea țesăturii pentru orice canapea care îți place, inclusiv coduri de curățare și recomandări de întreținere.

 Alege o culoare care să se potrivească 

Alegerea culorii este o decizie grea pentru mulți dintre noi. Există atât de multe direcții diferite pe care le poți aborda, de la o culori strălucitoare, la modele detaliate sau nuanțe neutre. Într-adevăr, nu există opțiuni greșite sau corecte atâta timp cât alegi o culoare pe care știi că o vei iubi (și nu te veți sătura de ea) în următorii ani.

 Alege un stil care se potrivește casei tale

Desigur, un alt aspect ce trebuie luat în considerare este mobilierul existent în casă. Dacă scaunele și masa au mai mult un stil tradițional, este ideal să optezi pentru același stil și în ceea ce privește canapeaua. În mod similar, o casă cu un design contemporan necesită de obicei o canapea modernă. Cu toate acestea, pe baza nivelului de confort, poți totuși să amesteci și să potrivești stilurile, atâta timp cât rezultatul final creează un aspect coerent și atrăgător.

Testează pernele canapelei

Pernele sunt disponibile în multe forme și dimensiuni diferite. Dacă dorești să cumperi o piesă confortabilă, vei dori să cauți perne moi. Dar, dacă dorești o canapea cu funcție mai formală, optează pentru o pernă fermă, structurată, care să-și păstreze forma.

Dacă ești în căutare de canapele sau orice altă piesă de mobilier pentru living, profită de reducerile oferite de partenerii homeCARD.

Sursă: universalexplorehome.com