//Cum să vă mențineți casa sigură și protejată în timpul renovării?

Cum să vă mențineți casa sigură și protejată în timpul renovării?

Fie că vă supravegheați personal renovarea locuinței sau că externalizați proiectul către experți autorizați, este probabil să fie un proces stresant. Iată câteva modalități de a vă asigura că rămâneți în siguranță în timp ce vă renovați casa:

Asigurați-vă că structura casei este sigură înainte de a începe

„De multe ori, atunci când se renovează o casă mai veche, structura ar putea fi compromisă“ , spune Lance Massey, Project Manager la Rehab Specialists of Tennessee. Unele case ar putea avea probleme fundamentale din cauza inundațiilor anterioare sau a acumulării de apă. „Consultați un inginer structural care să scrie un raport asupra structurii actuale, recomandând cele mai bune practici”, adaugă Massey.

Este important să cunoașteți planul casei – în interior și în exterior. Aceasta include țevile de gaz, îevile de apă, cablurile electrice, pereții portanți etc. Dacă aveți planul original al casei, ați putea avea acces la aceste informații. În caz contrar, va trebui să renovați cu prudență, deoarece posibile deteriorări ar putea fi periculoase și costisitoare.

Creați un plan clar de renovare

„Aveți un domeniu de lucru clar determinat pentru renovare înainte de începerea proiectului”, sfătuiește Anna Karp, cofondator și COO la Bolster, o firmă de proiectare din New York. „Renovările se pot transforma adesea în proiecte mai mari la jumătatea procesului, dacă etapa de pre-construcție nu este gestionată în mod adecvat. Acest lucru poate duce la decizii costisitoare, grăbite și posibil nesigure”.

Separați-vă spațiul de locuit

Deși este ideal să stați într-un alt loc în timp ce vă renovați casa, nu toată lumea își poate permite acel lux. Dacă veți locui într-o parte a casei în timp ce renovați altă parte, trebuie să fiți pregătiți pentru trafic constant. Nu aduceți copiii în zona de lucru în niciun moment și asigurați-vă că toate articolele sunt ambalate corect, nu doar acoperite cu folii. „Dacă proprietatea este goală în timpul renovării, lucrările progresează mai repede și acest lucru în sine este un atenuator major al riscurilor”, adaugă Karp.

Mențineți spațiul curat și purtați echipamentul potrivit

„Păstrați întotdeauna un spațiu curat și purtați întotdeauna haine adecvate”. Ar trebui organizat un spațiu curat, cu toate instrumentele într-o singură locație, precum și toate materialele etichetate și protejate corespunzător. În ceea ce privește îmbrăcămintea adecvată, Karp recomandă mănuși, pantaloni care acoperă picioarele, curele pentru a proteja spatele dacă ridicați obiecte grele, precum și o cască de construcție și cizme din oțel pentru orice proiect de construcție. Este înțelept să includeți și o pereche de ochelari de protecție în trusa de instrumente, pentru a vă proteja ochii de praf.

Asigurați-vă că detectoarele de monoxid de carbon, detectoarele de fum și stingătoarele sunt în stare de funcționare

Acest aspect ar putea părea evident, dar este deosebit de important ca toate articolele de siguranță pentru uz casnic să fie în stare de funcționare. „Dacă constructorii taie beton, de exemplu, într-o renovare a subsolului, trebuie să fim preocupați atât de expunerea la praf / silice, cât și de monoxidul de carbon produs de instrumentele pe benzină”, spune Brian W. Christman, MD și purtător de cuvânt la American Lung Association. “Ar fi important să izolăm zona cât mai mult posibil cu folii de plastic și să menținem activ un detector de monoxid de carbon dacă familia dorește să locuiască în casă în timpul renovării”.

Identificați când praful a devenit o problemă

„Deseori cea mai mare problemă apare în faza de demolare, când există cantități mari de praf. Principalul risc este pentru cei cu căi respiratorii sensibile ”, spune Christman.

Thompson vă sfătuiește să purtați întotdeauna o mască atunci când există praf în casă. „Controlul prafului este foarte important și există mașini de specialitate care să se ocupe de acesta în timpul renovării”, spune Karp.

Identificați dacă există mucegai

De asemenea, mucegaiul prezintă risc pentru sănătatea familiei. Acesta „ar putea declanșa îngustarea căilor respiratorii sau probleme ale sinusurilor la persoanele alergice”, spune Christman. Potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor, sporii de mucegai negru pot provoca simptome asemănătoare gripei, cum ar fi nasul înfundat, respirația șuierătoare, iritarea pielii și a ochilor, în timp ce expunerea mai lungă poate provoca febră, dificultăți de respirație sau greață.

Opriți electricitatea când lucrați cu instalații electrice

„Întotdeauna opriți alimentarea când lucrați cu instalații electrice!” spune Thompson. Acesta adaugă faptul că deși pare evident, oprirea electricității este esențială și este un aspect care merită reamintit.