//Cele mai bune opțiuni de pardoseli pentru familiile cu copii

Cele mai bune opțiuni de pardoseli pentru familiile cu copii

Alegerea pardoselii potrivite pentru locuința dumneavoastră este deosebit de importantă dacă aveți copii sau animale de companie. Pardoselile nepotrivite pot avea un rezultat costisitor dacă nu sunt durabile și rezistente la tipul de uzură pe care îl puteți aștepta de la o casă aglomerată.

Iată câteva criterii pe care ar fi bine să le luați în considerare atunci când alegeți pardoseli dacă aveți copii sau animale de companie:

  • Siguranță
  • Durabilitate
  • Confort
  • Curățare/ întreținere
  • Rezistență la pete
  • Rezistență la uzură
  • Rezistență la zgârieturi
  • Rezistență la apă

Așadar, acestea sunt unele dintre cele mai bune și durabile produse pentru pardoseli, potrivite în special familiilor cu copii sau animale de companie:

Mochetă

Proprietățile de amortizare ale mochetei, senzația moale sub picioare și calitățile naturale de absorbție a sunetului și de izolare fac din aceasta o alegere excelentă dacă aveți copii care aleargă prin casă. Mocheta va menține căldura pentru cei mici și este confortabilă, iar când vine vorba de căzăturile inevitabile ale copiiilor, aceasta oferă mai mult căptușeală pentru a preveni rănirea. Este o opțiune deosebit de bună pentru scările în care accidentele prin alunecare și cădere pot fi mai frecvente, precum și pentru dormitoarele copiilor.

Amintiți-vă că mochetele deschise la culoare permit murdăriei să fie vizibilă mai repede și mai ușor, așadar este recomandat să alegeți o culoare mai închisă și mai iertătoare. Acestea fiind spuse, puteți alege cu încredere mochetele furnizate de Carpeta, care se pot adapta ușor stilului dumneavoastră. În plus, cu ajutorul homeCARD, obțineți 5% discount la orice achiziție.

De asemenea, puteți să alegeți dintr-o gamă de peste 500 de modele furnizate de Diego și să beneficiați de 10% reducere la toate produsele cu preț întreg cu ajutorul homeCARD.

Mocheta poate adăposti praf și alergeni, deci dacă aveți copii care suferă de astm sau alergii, ați putea lua în considerare alte opțiuni de pardoseală. În mod ideal, aceasta ar trebui aspirată săptămânal pentru a menține praful și murdăria la distanță, cu o curățare profundă la fiecare 12-18 luni.

Pardoseli din vinil

Vinilul este o altă alegere excelentă pentru pardoseli, potrivită pentru familie. Este incredibil de durabil, ușor de curățat și de întreținut, eliminând îngrijorarea cu privire la devărsările inevitabile, semnele și accidentele care se întâmplă în mod obișnuit atunci când aveți copii și animale de companie. Unele dintre caracteristicile vinilului care îl fac atât de potrivit pentru familiile mari sunt rezistența la apă sau pete și durabilitatea sa extremă. Este foarte dificil să rupi sau să deteriorezi pardoseala din vinil. Aceasta este, de asemenea, foarte elegantă, vine într-o gamă largă de texturi, culori și tonuri și este mult mai accesibilă decât parchetul din lemn.

Vinilul nu are aceleași proprietăți de amortizare ale mochetei, dar oferă totuși o suprafață mult mai moale sub picioare decât pardoselile din lemn de esență tare, beton sau gresie. Pardoseala din vinil  este extrem de populară datorită aspectului său impresionant, asemănător cherestelei, care vine cu toate beneficiile practice ale vinilului la o fracțiune din cost. Este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru copiii care suferă de astm sau alergeni.

Laminat

Laminatul rezistent la apă și zgârieturi, cu aspectul cald al pardoselilor din lemn de esență tare, dar la un preț mai scăzut, este o altă opțiune excelentă de pardoseală pentru familiile cu copii. Podelele laminate sunt ușor de curățat, iar rezistența la zgârieturi le face deosebit de potrivite și atrăgătoare.

Laminatul este o altă opțiune bună pentru copiii care suferă de alergii – murdăria, polenul, praful și părul de animale nu pot pătrunde în suprafață. Acesta este, de asemenea, relativ ușor de instalat. Cu ajutorul homeCARD puteți obține pardoseli laminate de calitate cu discounturi reale de la furnizori de top, inclusiv Glamor Floors sau Diego.

Plută ecologică

Pluta este o opțiune foarte durabilă, care este mai prietenoasă față de mediu decât pot fi alte tipuri de pardoseală. Pluta este moale sub picioare, are un aspect cald și organic și are proprietăți antimicrobiene, respingând în mod natural creșterea mucegaiului. Nici murdăria și praful nu se vor acumula pe plută – este antistatică, ceea ce o face o pardoseală antialergică.