//Cât de tare îți afectează fericirea design-ul casei tale?

Cât de tare îți afectează fericirea design-ul casei tale?

7 din 10 oameni au declarat că felul cum arată casa le influențează starea de fericire. Cifrele aceluiași studiu arată că, 66% din cei care au participat la analiză au declarat că, dacă nu le place cum arată casa lor se vor simți impactați negativ la nivel de fericire.

Deși ne petrecem mai mult de 90% din timp în spații indoor, segmentul design-ul în România este puțin studiat în școli. Destul de puțini oameni apelează la un designer, iar acest lucru cauzează de multe ori pe termen lung consecințe atât la nivel de funcționalitate și eficiență a locuinței, cât și la nivelul stării de bine a celor care locuiesc în spațiul respectiv.

Românii – printre cei mai nefericiți europeni

Studiile recente arată că românii sunt printre cei mai nefericiți. Din 100 de români, doar 46 se consideră fericiţi, iar acest procent ne plasa pe ultimul loc în Uniunea Europeană, conform unei analize din 2018. Care sunt principalele probleme? Sărăcia, problemele de sănătate şi inegalitatea de şanse. La toate acestea se adaugă, cu siguranță, și problemele recente cauzate de pandemie și instabilitatea la nivelul locurilor de muncă și al economiei.

La început de 2021, principalele posturi de știri anunțau că peste 40% dintre români sunt mai trişti, mai nervoşi şi se simt mai singuri în pandemie. Acest lucru s-a revăzut inclusiv în rezultatele privind rata de natalitate. Datele statistice aferente lunilor ianuarie și februarie 2021 indică o scădere a numărului de nașteri, atât față de luna precedentă, cât și față de aceeași lună a anului anterior, aceasta însemnând o scădere a numărului de copii concepuți cu nouă luni înainte.

Astfel, locuința și spațiul în care am ajuns să ne petrecem cea mai mare parte a timpului ne pot ajuta să ne îmbunătățim stările și să schimbăm în viitor chiar și barometrul și cifrele indicate de specialiștii din Uniunea Europeană. Cu siguranță un specialist în domeniul design-ului interior s-ar putea dovedi a fi de un real ajutor, iar acest lucru ne-ar putea ajuta atât în ceea ce privește starea de bine cât și în relaționarea cu cei apropiați și chiar cu productivitatea la locul de muncă, fie el în regim offline sau work-from-home.